Omeleta Arnolda Bennetta (podľa slečny Dahlovej)

2015-09-29
  • Omeleta Arnolda Bennetta (podľa slečny Dahlovej)

Ingrediencie

  • 100 g vykostenej údenej tresky s kožou, 1 dl mlieka, 2 lyžičky masla, 2 čerstvé bobkové listy, 8 guľôčok čierneho korenia, 2 lyžice crème fraîche, 1/2 citróna, 55 g parmezánu, soľ, mleté čierne korenie, 3 vajcia, 2 lyžice olivového oleje (extra panenského), zopár listov rukoly, 1 jarnú cibuľku.

Postup

Krok 1

Rybu zalejeme mliekom, pridáme jednu lyžičku masla, bobkové listy, guľôčky čierneho korenia a vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia. Rybu po 12 minútach vyberieme a necháme ju vychladnúť. Crème fraîche vymiešame s postrúhanou citrónovou kôrou z polovice citróna a s postrúhaným parmezánom. Pridáme štipku čerstvo pomletého čierneho korenia a ak je to potrebné. pridáme soľ. Vo veľkej panvici (vhodnej aj do rúry) zahrejeme jednu lyžičku masla s jednou lyžicou olivového oleja. Pridáme vidličkou rozšľahané vajcia a zľahka ich v panvici premiešame a odlepíme od stien. Keď vajcia zospodu stuhnú, ale hore sú ešte riedke, po povrchu rovnomerne rozdelíme zmes crème fraîche, parmezánu a citrónovej kôry. Pridáme aj kúsky ryby, z ktorej sme odstránili kožu. Panvicu rýchle vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia, aby vajcia stuhli a mierne sa nafúkli. Rukolu zmiešame s pokrájanou jarnou cibuľou a zalejeme s vyšľahanou lyžicou oleja so šťavou z polovice citróna. Omeletu necháme skĺznuť na tanier, posypeme ju rukolou zmiešanou s cibuľku a šťavou z oleja a citróna.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1330
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1331

Podobné recepty:
  • Brokolicový krém s kuskusom, tofu a smotanou

    Brokolicový krém s kuskusom, tofu a smotanou

  • Vietnamská rolka

    Vietnamská rolka

  • Tekvicové knedličky s paradajkovou omáčkou

    Tekvicové knedličky s paradajkovou omáčkou

kuk