Kuracie prsia marinované v korenenom jogurte
2019-04-04- komentárov
- Kategórie: Hydina , Vyprážané mäso
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas varenia : 15 min.
- Celkový čas : 15 min.
Popis
Kuracie prsia marinované v korenenom jogurte je zvláštne a zaujímavé jedlo s príchuťou feniklu a iných korenín.
Ingrediencie
- 400 g bieleho jogurtu
- 1/2 lyžička mletých semienok feniklu
- na hrot noža mletej škorica
- na hrot noža mletého kardamonu (cardamom)
- na hrot noža mletého čierneho korenia
- 1 lyžička soli
- 4 ks kuracie prsia
- 4 lyžica strúhanky
- 4 lyžica mletých kukuričných lupienkov.
Postup
Krok 1
Do bieleho jogurtu pridáme fenikel, škoricu, kadamon, mleté čierne korenie, soľ a vymiešame.
Krok 2
Kuracie prsia dáme do pripravenej jogurtovej marinády na niekoľko hodín (odložíme do chladničky).
Krok 3
Strúhanku zmiešame s pomletými kukuričnými lupienkami a kuracie prsia, z ktorých len mierne stiahneme marinádu, v zmesi obalíme.
Krok 4
Opražíme ich v horúcom oleji z oboch strán. Uložíme ich na plech a vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia na 15 minút.