Šampiňóny plnené syrom a pečeným kuracím mäsom
2019-04-04- komentárov
- Kategórie: Hydina , Pečené (grilované) kurča
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas varenia : 15 min.
- Celkový čas : 15 min.
Popis
Šampiňóny plnené syrom a pečeným kuracím mäsom je delikatesa ktorá vás poteší jemnou chuťou roztopeného syru na povrchu.
Ingrediencie
- 4 ks horné kuracie stehná
- olivový olej
- soľ
- 4 ks veľké klobúky hnedých šampiňónov
- 150 g syra s modrou plesňou
Postup
Krok 1
Horné kuracie stehná vykostíme a zvinieme tak, aby bola kože z vonku.
Krok 2
Poukladáme ich do pekáča tak, aby zabrali polovicu pekáča, polejeme ich olivovým olejom, osolíme, podlejme asi decilitrom vody a vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia.
Krok 3
Pečieme asi 20 minút. Z klobúkov hnedých šampiňónov odstránime nohy a klobúky naplníme rozdrveným syrom s modrou plesňou.
Krok 4
Klobúky poukladáme do druhej polovice pekáča s kuracími stehnami a spolu pečieme asi šesť minút.
Krok 5
Klobúky s roztopeným syrom opatrne vyberieme a poukladáme ich na taniere. Kuracie mäso prekrojíme a vložíme do klobúkov húb s roztopeným syrom.
Krok 6
Podávame s opečenými zemiakmi.