Gnocchi s prosciuttom a parmezánom

2018-02-22

Popis

Gnocchi s prosciuttom a parmezánom. Pri podávaní ozdobíme hoblinkami parmezánu a pokrájanou zelenou časťou jarnej cibuľky.

Ingrediencie

  • 100 g parmezánu (vcelku)
  • 300 g chladených zemiakových gnocchi (kúpených hotových)
  • soľ
  • 3 strúčik cesnaku
  • 2 ks jarné cibuľky
  • 60 g prosciutta
  • 2 lyžica olivového oleja
  • 2 lyžica masla
  • 0,5 dl suchého bieleho vína
  • mleté čierne korenie (čerstvo pomleté)
  • 1,5 dl vývaru

Postup

Krok 1

Do vriacej osolenej vody dáme gnocchi. Keď vyplávajú na povrch, scedíme ich. Strúčiky cesnaku ošúpeme a pokrájame nadrobno. Bielu časť jarnej cibuľky nakrájame nadrobno. Plátky prosciutta pokrájame na rezančeky a potom na malé štvorčeky. Na rozohriatu panvicu dáme dve lyžice olivového oleja, pokrájané prosciutto, nadrobno pokrájaný cesnak a bielu časť jarnej cibuľky. Pridáme lyžicu masla a krátko osmažíme. Prilejeme 0,5 dl bieleho vína, premiešame a alkohol necháme odpariť. Ochutíme čerstvo pomletým čiernym korením a štipkou soli. Keď sa víno odparí, prilejeme zohriaty vývar a nastrúhaný parmezán. Za stáleho miešania povaríme, až sa parmezán rozpustí. Do vzniknutej omáčky pridáme uvarené gnocchi a premiešame. Pridáme lyžicu masla a po jeho rozpustení aj za hrsť nadrobno pokrájanej zelenej časti jarnej cibuľky. Premiešame. Pri podávaní ozdobíme hoblinkami parmezánu a pokrájanou zelenou časťou jarnej cibuľky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 790
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

791

Podobné recepty:
  • Huby zapečené s pečeňou

    Huby zapečené s pečeňou

  • Krvavničková nátierka

    Krvavničková nátierka

  • Brokolicová nátierka

    Brokolicová nátierka

kuk