V rúre dusené hovädzie rebierka
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Hovädzie mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- 2 kg hovädzích rebierok, soľ, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, mleté nové korenie, olej, viazaničku petržlenovej vňate, 1 vetvičku rozmarínu, 4 strúčiky cesnaku, kúsok čili papričky, 2 čerstvé bobkové listy, 3 stonky stopkového zeleru, 4 mrkvy, 2 cibule, 7 dl červeného vína, 2 kocky mäsového bujónu, 2 lyžice masla, 2 lyžice hladkej múky.
Postup
Krok 1
Hovädzie rebierka (8 a viac kusov) osolíme, okoreníme, posypeme mletou červenou paprikou a mletým novým korením. Opečieme v kastróle na oleji zo všetkých strán. Petržlenovú vňať, lístky rozmarínu, strúčiky cesnaku, kúsok štipľavej papričky a čerstvé bobkové listy rozmixujeme na pastu. Stopkový zeler a mrkvu pokrájame na dvoj centimetrové na kúsky, cibuľu prekrojíme na štvrtiny. Opečené rebierka vyberieme na tanier a vo výpeku osmažíme zeler, mrkvu a cibuľu. Osmaženú zeleninu vyberieme. Do výpeku pridáme rozmixovanú pastu, premiešame a krátko osmažíme. Zalejeme menším množstvom červeného vína a varechou poodlepujeme z dna kastróla pripečené, skaramelizované bielkoviny. Dolejeme zvyšok fľaše vína, pridáme kocky mäsového bujónu a tekutinu na miernom ohni redukujeme asi 30 minút. Vložíme opečené rebierka, prikryjeme, vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a prikryté dusíme v rúre asi 2,5 hodiny. Počas dusenia, ak je to potrebné, pridáme vriacu vodu. Na dvoch lyžiciach masla osmažíme hladkú múku. Kastról dáme na sporák, rebierka vyberieme a pridáme svetlú zásmažku. Varíme a miešame asi 20 minút. Rebierka vrátime späť, pridáme osmaženú zeleninu a krátko prehrejeme.