T-bone steak (florentínsky steak)

2015-09-29
  • T-bone steak (florentínsky steak)

Ingrediencie

  • 1 t-bone steak (cca 600 g), rastlinný olej, 1 lyžičku masla, 1 väčší strúčik cesnaku, 1 vetvičku rozmarínu, 1 vetvičku tymianu, soľ, mleté čierne korenie, 1/2 lyžičky olivového oleja, malý kúsok parmezánu, 1 vetvičku rozmarínu na dozdobenie.

Postup

Krok 1

Steak položíme na rozohriatu grilovaciu dosku s lyžicou rastlinného oleja. Po dvoch minútach steak obrátime na necháme zatiahnuť dve minúty aj z druhej strany. Steak preložíme na mriežku v rúre vyhriatej na 140 stupňov Celzia. Pod mriežku dáme plechy, aby sme odkvapkávaním tuku neznečistili rúru. Steak necháme v rúre asi 40 minút. Po niekoľko minútovom odpočinku dáme na grilovaciu dosku maslo a necháme ho speniť. Na maslo dáme plochou noža stlačený neošúpaný strúčik cesnaku, vetvičku rozmarínu a vetvičku tymianu. Na bylinky položíme steak, ktorý pár krát obrátime. Mäso dáme na dosku a po niekoľkých minútach vykostíme. Mäso pokrájame cez vlákno (zo strany dlhšej časti kosti) na centimetrové plátky. Pri podávaní (napríklad na masle a portskom víne podusených čakankových listoch) mäso osolíme a okoreníme mletým čiernym korením, pokvapkáme olivovým olejom a posypeme niekoľkými tenkými hoblinkami parmezánu. Ozdobíme vetvičkou rozmarínu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 202
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

203

Podobné recepty:
  • Karlovarské teľacie stehno

    Karlovarské teľacie stehno

  • Bravčové na grécky spôsob so zeleninovou ryžou

    Bravčové na grécky spôsob so zeleninovou ryžou

  • Jahňacie stehno (pliecko) pečené

    Jahňacie stehno (pliecko) pečené