Kurací tajine (marocké jedlo)
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Hydina , Kurča, kapún, poulard, sliepka , Cudzokrajná kuchyňa , Iné
Ingrediencie
- 5 lyžíc olivového oleja, 1 lyžicu masla, 150 g zelených olív, medzi prsty šafranu, 1 lyžičku koriandru, 6 horných kuracích stehien, 3 cibule, 1 väčšiu mrkvu, 1 viazaničku petržlenovej vňate, 2 citróny (šťavu) 2 celé citróny, 1 lyžičku mletého zázvoru, soľ, mleté čierne korenie.
Postup
Krok 1
Na olivovom oleji s maslom osmažíme kuracie stehná. Stehná vyberieme. Do výpeku pridáme nahrubo pokrájanú cibuľu, na hrubšie kolieska pokrájanú mrkvu, pokrájanú petržlenovú vňať, zázvor, šafran, soľ, mleté čierne korenie a na mesiačiky pokrájané dva citróny. Premiešame, krátko osmažíme a podlejeme asi 0,5 l vody. Po zovretí vrátime mäso späť. Pridáme koriander, šťavu z dvoch citrónov a varíme asi 15 minút. Mäso vyberieme na servírovaciu misu a omáčku varíme na prudkom ohni do primeraného zhustnutia. Pridáme olivy, premiešame a odstavíme z ohňa. Omáčkou, so všetkou zeleninou, prelejeme kuracie mäso.