Bábovka
2018-03-10- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Koláče
Popis
Jednoduchý recept na bábovku. Bábovku podávame k teplému nápoju.
Ingrediencie
- 400 g polohrubej múky
- 80 g tuku
- 2 ks žĺtky
- 100 g cukru
- vanilkový cukor
- citrónová kôra
- 20 g droždia
- 2.5 dl mlieka
- sneh z 2 bielkov
Postup
Krok 1
Tuk vymiešame s cukrom a žĺtkami. Potom pridáme citrónovú kôru, vanilkový cukor, vykysnutý kvások, múku a mlieko. Cesto dobre vypracujeme a nakoniec pridáme tuhý sneh z 2 bielkov. Potom cesto dáme do vymastenej a strúhankou vysypanej bábovkovej formy, necháme dobre vykysnúť a pomaly pečieme. Upečenú bábovku vyklopíme na sitko a celú dobre posypeme vanilkovým cukrom.