Gratinované zemiaky

2018-03-05

Popis

Gratinované zemiaky

Ingrediencie

  • 1 kg väčších zemiakov
  • muškátový oriešok
  • 1 lyžica masla
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 dl smotany
  • 1 dl mlieka
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup

Krok 1

Zapekaciu misku alebo pekáčik vymastíme maslom zmiešaným s prelisovaným cesnakom. Do pekáčika poukladáme zemiaky pokrájané na centimetrové plátky tak, aby sa čiastočne prekrývali. Každú vrstvu zemiakov osolíme, okoreníme, posypeme štipkou postrúhaného muškátového orieška. Vrstvy opakujeme do spotrebovania všetkých zemiakov. Zemiaky zalejeme smotanou rozmiešanou s mliekom, vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme asi 45 minút. Tridsať minút pečieme prikryté alobalom a pätnásť minút odkryté, aby získali na povrchu zlatistú farbu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 742
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

743

Podobné recepty:
  • Jemné halušky

    Jemné halušky

  • Omáčka k morským plodom

    Omáčka k morským plodom

  • Smotanová omáčka s karí

    Smotanová omáčka s karí

kuk