Mušle dusené na víne s cesnakom
2015-09-29Ingrediencie
- 1250 g mušlí – slávok, 200 g cherry paradajok, 6 strúčikov cesnaku, 4 šalotky, 2 dl bieleho suchého vína, 0,75 dl olivového oleja, zelenú jarnú cibuľku, čerstvú bazalku, zelenú petržlenovú vňať, 2 vetvičky čerstvého majoránu, 125 g masla, mleté čierne korenie, soľ, čili papričky.
Postup
Krok 1
Na olivovom oleji zľahka opečieme cesnak pokrájaný na plátky, šalotku pokrájanú nadrobno. Prilejeme víno a necháme ho takmer úplne vyvariť. Pridáme čerstvé, umyté, uzatvorené mušle, premiešame a zakryjeme pokrievkou. Keď sa mušle otvoria (neotvorené vyhodíme) pokrievku odstránime a necháme ich vyvariť odkryté. Pridáme cherry paradajky prekrojené na polovice, zelenú jarnú cibuľku a nasekané čerstvé bylinky. Na záver primiešame maslo a okoreníme čiernym korením, prípadne osolíme (voda uvoľnená z mušlí je dostatočne slaná – solíme podľa svojej chuti). Môžeme pridať čili papričky.