Syrové slimáky

2018-02-28
  • Syrové slimáky

Ingrediencie

  • 500 g hladkej múky
  • 1 vajce
  • 1 lyžicu rastlinného oleja
  • 1/4 lyžičky soli. Na kvások 2
  • 5 dl teplého mlieka
  • 1 lyžičku cukru
  • 2 lyžičky sušených kvasníc. Na plnku: 2 lyžice masla
  • 2 strúčiky prelisovaného cesnaku
  • 1 žĺtok
  • 250 g syra typu Čedar. Na potretie 1 vajce
  • na posypanie rascu alebo opražené semienka sezamu.

Postup

Krok 1

Kvások: do 2,5 dl teplého mlieka pridáme lyžičku cukru, 2 lyžičky sušených kvasníc a necháme asi 10 minút aktivovať. Hladkú múku preosejeme do misky, pridáme vajce, lyžicu rastlinného oleja, 1/4 lyžičky soli, kvások a vymiesime cesto. Vytvarujme bochník, vložíme späť do misky, posypeme múkou, prikryje utierkou a necháme 45 minút kysnúť. Plnka: dve lyžice masla, vymiešame s dvomi prelisovanými strúčikmi cesnaku a žĺtkom. Syr nahrubo postrúhame. Cesto rozdelíme na dve časti. Časť cesta natenko rozvaľkáme, potrieme zmesou masla, cesnaku a žĺtka v tenkej vrstve, posolíme a posypeme nahrubo postrúhaným syrom. Zvinieme do rolády. Konce uzatvoríme, roládu potrieme rozšľahaným vajcom, posypem rascou alebo opraženým sezamom. Roládu pokrájame na šikmé slimáky (na jednej strane široké približne 2 cm, na druhej strane približne 3 cm. Poukladáme ich na plech s papierom na pečenie (nie reznou stranou dolu!). Necháme asi 10 minút kysnúť. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia a pečieme 15 až 20 minút do zlatista. Prevzaté: https://www.youtube.com/watch?v=pzqp33PZZGA

 

Priemerné hodnotenie členov

(4 / 5)

4 2 4943
Ohodnoť tento recept

2 ľudí hodnotilo recept

4944

Podobné recepty:
  • Švédsky kakaový koláč „Kladdkaka“

    Švédsky kakaový koláč „Kladdkaka“

  • Tvarohový sypaný koláč

    Tvarohový sypaný koláč

  • Pomarančová roláda

    Pomarančová roláda

kuk