Karfiolová „ryža“
2018-05-10- komentárov
- Kategórie: Prívarky, omáčky, prílohy , Prílohy
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas prípravy : 15 min.
- Celkový čas : 15 min.
Popis
Karfiolová „ryža“ je vhodná ako príloha k mäsu pripraveného na spôsob karí.
Ingrediencie
- 1 ks karfiol
- 1 hrsť koriandrovej vňate
- 1 lyžička rímskej rasce
Postup
Krok 1
Z karfiolu odstránime hlúb so drevnatou časťou a rozoberieme ho na ružičky. Tie vložíme do mixéra a krátkymi impulzmi rozsekáme na veľkosť zrniek ryže. „Zrnká“ karfiolu preložíme do misky, prikryjeme potravinárskou fóliou a vložíme do mikrovlnky približne na 7 minút na maximálny výkon. Ku karfiolu pridáme nadrobno pokrájanú vňať koriandru a nasucho opraženú rímsku rascu. Karfiolová „ryža“ je vhodná ako príloha k mäsu pripraveného na spôsob karí.