Pestré mandľové venčeky
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Koláče
Ingrediencie
- 200 g hélie, 100 g preosiateho práškového cukru, 1 vrecúško vanilkového cukru, 1 fľaštičku rumovej esencie, na špičku noža mletého ďumbieru, 1 vajce, 200 g polohrubej múky, na špičku noža prášku do pečiva, 25 g olúpaných mletých mandlí, trochu opražených mandlí, 100 g bielej čokolády, 25 g Cery, čokoládovú polevu alebo 100 g horkej čokolády a 25 g Cery.
Postup
Krok 1
Héliu vyšľaháme šľahačom pri väčšej rýchlosti. Pridáme cukor, vanilkový cukor, rumovú esenciu, ďumbier a vajce. Miešame, kým nevznikne homogénna masa. Pridáme múku, práškový cukor, mandle a všetko najemno vymiešame. Cestom naplníme vrecúško na ozdobovanie so zúbkatým otvorom a na pomastený plech vytláčame venčeky. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 až 200 stupňov Celzia asi 12 minút. Medzitým si pripravíme vo vodnom kúpeli polevy z bielej a tmavej čokolády, zmiešaním čokolády a Cery. Bielou polevou polievame polovičky venčekov, zdobíme ich tmavou polevou, posekanými pistáciovými orieškami, drobnými farebnými cukríkmi a podobne.