Pestré mandľové venčeky

2015-09-29

Ingrediencie

  • 200 g hélie, 100 g preosiateho práškového cukru, 1 vrecúško vanilkového cukru, 1 fľaštičku rumovej esencie, na špičku noža mletého ďumbieru, 1 vajce, 200 g polohrubej múky, na špičku noža prášku do pečiva, 25 g olúpaných mletých mandlí, trochu opražených mandlí, 100 g bielej čokolády, 25 g Cery, čokoládovú polevu alebo 100 g horkej čokolády a 25 g Cery.

Postup

Krok 1

Héliu vyšľaháme šľahačom pri väčšej rýchlosti. Pridáme cukor, vanilkový cukor, rumovú esenciu, ďumbier a vajce. Miešame, kým nevznikne homogénna masa. Pridáme múku, práškový cukor, mandle a všetko najemno vymiešame. Cestom naplníme vrecúško na ozdobovanie so zúbkatým otvorom a na pomastený plech vytláčame venčeky. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 až 200 stupňov Celzia asi 12 minút. Medzitým si pripravíme vo vodnom kúpeli polevy z bielej a tmavej čokolády, zmiešaním čokolády a Cery. Bielou polevou polievame polovičky venčekov, zdobíme ich tmavou polevou, posekanými pistáciovými orieškami, drobnými farebnými cukríkmi a podobne.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1078
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1079

Podobné recepty:
  • Orechové buchty

    Orechové buchty

  • Slaný francúzsky koláč Quiche

    Slaný francúzsky koláč Quiche

  • Zemiakové rezy s plnkou

    Zemiakové rezy s plnkou

kuk