Gaštanová torta

2018-02-21

    Popis

    Gaštanová torta

    Ingrediencie

    • 600 g gaštanov
    • 1,5 dl prevareného mlieka
    • 200 g práškového cukru
    • 100 g čokolády
    • 150 g polohrubej múky
    • 1 lyžička prášku do pečiva
    • tuk a múku na vymazanie a vysypanie formy
    • 80 g tuku
    • 5 ks žĺtkov
    • 5 ks bielkov
    • marhuľový lekvár
    • 100 g čokoládovej polevy
    • 2 dl smotany na šľahanie
    • 1 vrecúško vanilkového cukru
    • 12 ks čokoládových gaštanov

    Postup

    Krok 1

    Gaštany opláchneme, každý dvakrát narežeme, zalejeme horúcou vodou a 30 minút varíme. Vodu zlejeme a po krátkom ochladení gaštany olúpeme. S horúcim mliekom, tretinou cukru a vanilkovým cukrom ich rozmixujeme. Ak je potrebné, pridáme trochu mlieka. Čokoládu polámeme a roztopíme vo vodnom kúpeli. Múku s práškom do pečiva preosejeme. Tortovú formu vymastíme a vysypeme múkou. Mäkký tuk vyšľaháme s tretinou cukru, postupne pridávame žĺtky a čiastočne schladenou čokoládou. Z bielkov a zostávajúceho cukru vyšľaháme sneh. Do žĺtkovej hmoty vmiešame gaštanovú hmotu, múku a časť snehu. Zostávajúci sneh do cesta už iba veľmi zľahka premiešame. Cesto nalejeme do formy, ktorú vložíme do rúry vyhriatej na 180 oC a upečieme. Vychladnutý korpus vyklopíme, potrieme lekvárom, polejeme polevou, tú rozotrieme a necháme stuhnúť. Pred podávaním tortu ozdobíme smotanou vyšľahanou s vanilkovým cukrom a ozdobíme čokoládovými gaštanmi.

     

    Priemerné hodnotenie členov

    (0 / 5)

    0 0 1483
    Ohodnoť tento recept

    0 ľudí hodnotilo recept

    1484

    Podobné recepty:
    • Jablkový nákyp s vločkami

      Jablkový nákyp s vločkami

    kuk