Segedínsky guláš
2018-03-05- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Dusené mäso , Zelenina a zemiaky s mäsom , Zelenina s mäsom
Ingrediencie
- 200 g bravčového bôčika
- 200 g bravčového mäsa z pliecka
- 2 ks cibule
- 40 g masti
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- soľ
- mleté čierne korenie
- 400 g kyslej kapusty
- 20 g hladkej múky
- 1/2 lyžička potlčenej rasce
- 2,5 dl smotany
Postup
Krok 1
Mäso pokrájame na kocky. Cibuľu posekanú nadrobno speníme na masti, pridáme mletú červenú papriku a pokrájané mäso, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a opražíme. Potom pridáme pokrájanú kyslú kapustu, prikryjeme a udusíme. Počas dusenia podľa potreby podlievame. Múku opražíme nasucho, zalejeme trochou studenej vody, rozmiešame, povaríme, pridáme k mäsu, ochutíme potlčenou rascou a dovaríme. Nakoniec primiešame smotanu.