Zapekané šampiňóny
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Studená kuchyňa, údeniny , Iné , Bezmäsité pokrmy , Pokrmy z húb
Ingrediencie
- 4 stredne veľké šampiňóny, maslo na vymastenie zapekacej misky. Plnka: 2 lyžičky masla, 2 vajcia, 2 lyžice nadrobno pokrájaného vareného mäsa, soľ, mleté čierne korenie, mletý kvet, petržlenová vňať.
Postup
Krok 1
Očistené a umyté šampiňóny olúpeme, nožičky odkrojíme a nadrobno posekáme. Na masle speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme posekané nožičky zo šampiňónov, osolíme, okoreníme a prikryté dusíme do mäkka 15-20 minút. Potom pridáme pomleté alebo nadrobno posekané mäso a spolu dobre prehrejeme. Nakoniec vlejeme rozšľahané vajcia a miešame, až sa vajcia zrazia. Touto plnkou naplníme pripravené, olúpané klobúčiky šampiňónov tak, aby plnka bola navŕšená a aby vyčnievala. Naplnené šampiňóny ukladáme do vymasteného pekáča alebo do zapekacej misky. Pečieme 20 minút prikryté. Len posledných 5 minút pokrievku zoberieme, aby sa plnka pripiekla. Plnené šampiňóny podávame so sendvičom.