Čert
2016-05-27- komentárov
- Kategórie: Hovädzie mäso , Dusené mäso , Z pekáča Jula Viršíka , 1995
Popis
Dusené mäsko na cibuľke dochutené mletou paprikou a šťavou s citróna.
Ingrediencie
- hovädzie mäso
- soľ
- čierne mleté korenie
- mletú červenú papriku sladkú i štiplavú
- citrón
- masť
- cibuľa
Postup
Krok 1
Mäso nakrájané na rezance osolíme a okoreníme, pridáme červenú papriku (sladkú i štipľavú) a šťavu z jedného citróna. Premiešame a necháme asi 15 minút postáť.
Krok 2
Na masti speníme cibuľu a pridáme mäso. Dusíme do zmäknutia. V prípade potreby podlievame vodou, alebo vývarom. Podávame s chlebom alebo zemiakmi.