Bryndzové halušky II
2016-03-10- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Pokrmy zo zemiakov
Popis
Národné jedlo, ktoré chutí každému milovníkovi bryndze. Podávame s kyslým mliekom alebo žinčicou.
Ingrediencie
- 600 g zemiakov
- trochu soli
- 250 g polohrubej múky
- 250 g čerstvej bryndze
- rastlinný olej
Postup
Krok 1
Zemiaky očistíme, umyjeme a postrúhame. Pridáme soľ, múku a varechou vypracujeme cesto. Cesto pretláčame cez otvory cedníka na halušky do väčšieho množstva vriacej osolenej vody, opatrne premiešame, aby sa neprichytili na dno hrnca, a keď vyjdú na povrch, vyberieme ich dierkovanou vareškou alebo cedníkom.
Krok 2
Horúce halušky premiešame s bryndzou, rozdelíme na taniere. Pokvapkáme olejom, alebo posypeme teplými oškvarkami.