Zeleninová polievka

2015-09-29

Ingrediencie

  • 3-4 lyžice pokrájanej zeleniny, 2 zemiaky, 1 lyžička masla, 1/2 cibule, 1 lyžička múky, mletá červená paprika, soľ, 1 lyžička ľubovoľnej cestoviny, vývar alebo voda, zelené vňate, 1,5 l vody.

Postup

Krok 1

Do teplého masla vložíme nadrobno pokrájanú cibuľu a na hranolčeky pokrájanú koreňovú zeleninu a zemiaky. Osolíme, popaprikujeme, opatrne miešame, aby sa hranolčeky nerozpadli, trochu podlejeme a dusíme prikryté 10-15 minút. Potom zeleninu poprášime múkou, restujeme 1-2 minúty, zalejeme vývarom, pomiešame a prevaríme. Do vriacej polievky vhodíme ľubovoľnú jemnú cestovinu a varíme ešte 10 minút. Nakoniec pridáme nadrobno pokrájanú zelenú vňať z petržlenu alebo zo zelera.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1103
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1104

Podobné recepty:
  • Tekvicova polievka

    Tekvicova polievka

  • Cuketová krémová polievka

    Cuketová krémová polievka

  • Šošovicová polievka s tofu

    Šošovicová polievka s tofu

kuk