Zeleninová polievka

2015-09-29

Ingrediencie

  • 3-4 lyžice pokrájanej zeleniny, 2 zemiaky, 1 lyžička masla, 1/2 cibule, 1 lyžička múky, mletá červená paprika, soľ, 1 lyžička ľubovoľnej cestoviny, vývar alebo voda, zelené vňate, 1,5 l vody.

Postup

Krok 1

Do teplého masla vložíme nadrobno pokrájanú cibuľu a na hranolčeky pokrájanú koreňovú zeleninu a zemiaky. Osolíme, popaprikujeme, opatrne miešame, aby sa hranolčeky nerozpadli, trochu podlejeme a dusíme prikryté 10-15 minút. Potom zeleninu poprášime múkou, restujeme 1-2 minúty, zalejeme vývarom, pomiešame a prevaríme. Do vriacej polievky vhodíme ľubovoľnú jemnú cestovinu a varíme ešte 10 minút. Nakoniec pridáme nadrobno pokrájanú zelenú vňať z petržlenu alebo zo zelera.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1118
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1119

Podobné recepty:
  • Rajčinová polievka s lievankou

    Rajčinová polievka s lievankou

  • Letná polievka so strateným vajíčkom

    Letná polievka so strateným vajíčkom

  • Polievka z hydinových drobkov zahustená rozšľahaný

    Polievka z hydinových drobkov zahustená rozšľahaný

kuk