Polievka z drobného ovocia

2015-09-29

Ingrediencie

  • 200 g drobného ovocia (čučoriedky, maliny, ríbezle, lesné jahody a pod.), 3 dl mlieka, 4 dl vody, 1 lyžička cukru, 1 lyžička majzény, štipka soli.

Postup

Krok 1

Drobné ovocie očistíme, opláchneme studenou vodou, časť prevaríme a časť použijeme v surovom stave ako vložku do hotovej polievky. Prevarené ovocie prelisujeme, pridáme v mlieku rozmiešanú majzénu a cukor a za stáleho miešania prevaríme. Nakoniec polievku dochutíme štipkou soli, vložíme surové ovocie a necháme dobre vychladnúť. Studenú polievku podávame so sladkými sušienkami.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 820
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

821

Podobné recepty:
  • Polievka zo pstruhov na starofrancúzsky spôsob

    Polievka zo pstruhov na starofrancúzsky spôsob

  • Reďkovková polievka s bazalkovými haluškami

    Reďkovková polievka s bazalkovými haluškami

  • Syrová polievka

    Syrová polievka

kuk