Jemný jablkový koláč
2016-03-25- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Koláče
- Čas prípravy : 20 min.
- Čas varenia : 40 min.
- Celkový čas : 60 min.
Popis
Jemno postrúhané jablká vám v koláči vytvoria skvelú chuť.
Ingrediencie
- 400 g práškového cukru
- 1 vrecúško vanilkového cukru
- 5 ks vajec
- 300 g hrubej múky
- 600 g neolúpaných jabĺk
- 100 g hrozienok
- 100 g mletých orechov
- 3/4 vrecúško prášku do pečiva
- malinový alebo ríbezľový lekvár
- čokoládovú polevu.
Postup
Krok 1
Jadrovníkov zbavené jablká postrúhame aj so šupkou. Vajcia vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom a pridávame k nim striedavo múku a jablká. Vmiešame hrozienka a orechy. Zmes vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme. Ešte teplý koláč potrieme lekvárom. Po vychladnutí polejeme čokoládovou polevou.