Jemný jablkový koláč

2016-03-25
  • Jemný jablkový koláč
  • Čas prípravy : 20 min.
  • Čas varenia : 40 min.
  • Celkový čas : 60 min.

Popis

Jemno postrúhané jablká vám v koláči vytvoria skvelú chuť.

Ingrediencie

  • 400 g práškového cukru
  • 1 vrecúško vanilkového cukru
  • 5 ks vajec
  • 300 g hrubej múky
  • 600 g neolúpaných jabĺk
  • 100 g hrozienok
  • 100 g mletých orechov
  • 3/4 vrecúško prášku do pečiva
  • malinový alebo ríbezľový lekvár
  • čokoládovú polevu.

Postup

Krok 1

Jadrovníkov zbavené jablká postrúhame aj so šupkou. Vajcia vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom a pridávame k nim striedavo múku a jablká. Vmiešame hrozienka a orechy. Zmes vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme. Ešte teplý koláč potrieme lekvárom. Po vychladnutí polejeme čokoládovou polevou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(5 / 5)

5 1 3058
Ohodnoť tento recept

1 ľudí hodnotilo recept

3059

Podobné recepty:
  • Jablková torta s piškótami

    Jablková torta s piškótami

  • Mrkvovo-jablkové pyré

    Mrkvovo-jablkové pyré

  • Kokosové rezy s čokoládovým krémom

    Kokosové rezy s čokoládovým krémom

kuk