Kotlíkový guláš
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Hovädzie mäso , Varené mäso , Bravčové mäso
Ingrediencie
- 500 g hovädzieho a bravčového mäsa bez kosti, 2-3 cibule, 2-3 lyžice bravčovej masti, 4-5 väčších zemiakov, 1 lyžička rajčiakového pretlaku, 3-4 zelené papriky, 1 strúčik cesnaku, rasca, mleté čierne korenie, mletá paprika, štipka majoránu, hrsť domácej cestoviny.
Postup
Krok 1
Mäso pokrájame na rovnomerné asi 25 g kúsky, vložíme do roztopenej masti s nadrobno pokrájanou trochu opraženou cibuľou. Najprv dusíme hovädzie mäso, keď trochu zmäklo (asi po 1/2 hodine) pridáme aj bravčové mäso. Mäso dusíme obvyklým spôsobom. Nakoniec vložíme zvlášť uvarené zemiaky, prilejeme aj trochu vody zo zemiakov, dochutíme mletým čiernym korením, majoránom a môžeme zavariť hrsť domácej cestoviny - šklbancov alebo mrveničky. Domácu cestovinu pripravíme z vajca a hrubej múky. Zamiesime tvrdé cesto, ktoré postrúhame na hrubom strúhadle alebo odtrhávame kúsky, šklbance, časť zavaríme do gulášu a zostatok necháme na pekáči dobre preschnúť.