Roštenka so zeleninou
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Hovädzie mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- 500 g roštenky, 2 lyžice tuku, 1-2 cibule, 4-5 lyžíc na kocky pokrájanej koreňovej zeleniny, 1-2 lyžice zeleného hrášku, trochu múky, 3-4 lyžice kyslej smotany, 1/2 citróna, mleté čierne korenie, mletá paprika, soľ.
Postup
Krok 1
Z umytej roštenky nakrájame plátky, naklepeme, okraje krátko narežeme, aby sa neskrútili, osolíme, okoreníme a na teplom tuku opečieme. Potom opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, podlejeme, prevaríme, vložíme mäso a dusíme do mäkka. Ku koncu dusenia vložíme pripravenú zeleninu. Šťavu vydusíme na tuk, poprášime múkou, dolejeme vodou, mliekom, smotanou a dovaríme. Podávame s ryžou.