Ryžová kaša v mlieku
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Pokrmy z ryže, strukovín, obilnín
Ingrediencie
- 200 g ryže, 1/2 l mlieka, 1/4 l vody, štipka soli, 1/2 lyžičky cukru, maslo a horká čokoláda na ochutenie.
Postup
Krok 1
Ryžu preberieme od nečistôt a umyjeme na site. Vložíme do rajnice, ochutíme štipkou soli a troškou cukru, zalejeme vodou a mliekom a necháme zovrieť. Potom ryžu pomiešame, prikryjeme a pomaly dusíme 15 minút. Čiastočne zmäknutú ryžu, ak treba dolejeme mliekom a miešajúc dovaríme ešte 10 minút do mäkka. Uvarenú ryžu preložíme na tanier, polejeme roztopeným maslom a navrch postrúhame horkú čokoládu. Miesto čokolády môžeme ryžu posypať škoricovým cukrom, kakaovým práškom alebo poliať ovocnou šťavou.