Zemiakové hranolčeky

2015-09-29

Ingrediencie

  • 350 g zemiakov, olej na vyprážanie, soľ.

Postup

Krok 1

Väčšie zemiaky očistíme, umyjeme, pokrájame na plátky a potom na hranolčeky. Môžeme použiť strojček, určený na tento účel. Hranolčeky opláchneme studenou vodou, aby sa odplavil škrob (lepšie sa vyprážajú), necháme ich na site odkvapkať, alebo osušíme v čistej utierke. V horúcom tuku vyprážame osušené hranolčeky do zlata. Hneď osolíme a podávame. Hranolčeky nerobíme do zásoby, lebo zmäknú a stratia typickú chuť.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 692
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

693

Podobné recepty:
  • Syrový dip

    Syrový dip

  • Holandská omáčka pripravená v mixéri

    Holandská omáčka pripravená v mixéri

  • Viedenský zemiakový šalát

    Viedenský zemiakový šalát

kuk