Príloha z jabĺk

2015-09-29

Ingrediencie

  • Pre 1 osobu 1 jablko, 1 lyžička masla, trochu slivkového alebo ríbezľového lekváru, 4-5 hrozienok alebo posekaných orechov.

Postup

Krok 1

Pekné menšie jablká rovnomernej veľkosti umyjeme, jadierka vykrojíme tak, aby jablko ostalo celé a naplníme zmesou lekváru alebo medu, hrozienok a posekaných orechov. Misu alebo pekáč vymastíme maslom, vložíme neolúpané jabĺčka a do mäkka upečieme. Ak podávame pečené jablko k sladkému pokrmu, navrch pridáme 1 lyžicu vyšľahanej sladkej smotany. Rovnako upečieme naplnené, olúpané polovice hrušiek. Jablká môžeme olúpať, pokrájať na plátky a na teplom masle dusiť do zmäknutia. Miešame ich opatrne, aby ostali celistvé. Podľa vlastnej chuti jabĺčka nakoniec trochu pokvapkáme citrónovou šťavou alebo osladíme cukrom, prípadne ozdobíme vyšľahanou sladkou smotanou. Podávame k jemnému bielemu mäsu. Dusené alebo upečené jablká môžeme rozmixovať na jemnú kašu, ktorú ľubovoľne osladíme a okyslíme citrónovou šťavou. Kôstky z citróna vždy vyberieme. Jablčnú kašu použijeme ako základ pre jablkový rôsol.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1234
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1235

Podobné recepty:
  • Tatárska omáčka bez vajec

    Tatárska omáčka bez vajec

  • Špenát

    Špenát

  • Karí ryža (India)

    Karí ryža (India)

kuk