Hydinová polievka na flámsky spôsob
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Polievky , Hnedé polievky , Cudzokrajná kuchyňa , Iné
Ingrediencie
- Polovicu sliepky, 0,8 l hydinového vývaru (voda, 3 kocky), soľ, 1 cibuľu, kúsok stopkového zeleru, 1 menší pór, 1 mrkvu, 1,5 dl smotany, 2 žĺtky, mleté biele korenie, polovicu citróna.
Postup
Krok 1
Očistené, umyté kurča, rozseknuté na polovicu sa vloží do studeného hydinového vývaru a privedie do varu. Po zovretí sa odstráni pena, mierne sa osolí a varí domäkka. Počas varenia sa pridá očistená, nahrubo nakrájaná cibuľa, pór, mrkva a zeler. Uvarené mäso sa vyberie a nechá vychladnúť. Oberie sa z kostí, stiahne koža a nakrája sa na rovnomerné kocky (prsia aj stehná). Vývar sa precedí, povarí na potrebné množstvo, dochutí soľou a legíruje žĺtkami vyšľahanými so smotanou, zohreje sa, ale už nevarí. Pred podávaním sa dochutí mletým bielym korením a citrónovou šťavou.