Kaspačo II
2018-02-27- komentárov
- Kategórie: Cudzokrajná kuchyňa , Španielska kuchyňa
Ingrediencie
- 1 kg zrelých rajčín, 1 stredne veľkú uhorku, tretinu staršieho (asi 3 dni) sendviča, 1 strúčik cesnaku, 2,5 dl rajčinovej šťavy, trochu zeleného koriandru (vňate), 1 zelenú papriku, 0,5 l kuracieho vývaru, 1 červenú cibuľu, soľ, tabasco, mleté čierne korenie, 1 lyžicu vínneho octu.
Postup
Krok 1
Rajčiny zbavíme šupky a zrniečok. Uhorku olúpeme, odstránime jadierka a nakrájame na kocky. Z chleba odstránime kôrku, pokrájame ho na kocky a namočíme do časti kuracieho vývaru. Cibuľu nakrájame na kocky. Všetko vložíme do mixéra, pridáme koriander. Pridáme soľ, trochu mletého čierneho korenia, niekoľko kvapiek Tabasca a vínneho octu, na kocky nakrájanú papriku a zvyšok kuracieho vývaru. Všetko dobre rozmixujeme. Uhorku pokrájanú na kocky môžeme odložiť a tak vložiť do rozmixovanej polievky. Polievku dobre vychladíme v chladničke. Nalievame ju do tanierov schladených v mrazničke.