Plnené vyprážané šampiňóny

2015-09-29

Ingrediencie

  • 600 g čerstvých šampiňónov, 100 g šunky, 1 cibuľu, 2 lyžice masla, soľ, mleté čierne korenie, 2 vajcia, 50 g tvrdého syra, 50 g hladkej múky, 0,5 dl mlieka, 1 vajce, 100 g strúhanky, olej na vyprážanie.

Postup

Krok 1

Rovnako veľké očistené, umyté, odkvapkané šampiňóny sa vydlabú a hlavičky oddelia. Nožičky, vydlabaná časť šampiňónov a šunka sa nakrájajú na kocky. Nadrobno nakrájaná cibuľa sa zapení na masle, pridajú sa nakrájané šampiňóny, šunka, mierne osolia, okorenia a spolu sa dusia. K udusenej zmesi sa pridajú rozšľahané vajcia, strúhaný syr a zamieša sa. Pripravenou zmesou sa plnia šampiňónové hlavičky a vždy dve sa spoja, upevnia špáradlom. Plnené šampiňóny sa obalia v múke, rozšľahaných vajciach s mliekom a v strúhanke. Obalené sa vyprážajú z obidvoch strán dozlata. (Na porciu sa podáva podľa veľkosti asi 6 šampiňónov.)

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1203
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1204

Podobné recepty:
  • Rokfortové toasty

    Rokfortové toasty

  • Najjemnejšia avokádová nátierka

    Najjemnejšia avokádová nátierka

  • Nátierka z hríbov

    Nátierka z hríbov

kuk