Preckedli (maďarské sviatočné koláčiky)
2016-05-26- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Koláče
- Kuchyňa: Maďarská
Ingrediencie
- 500 g hladkej múky
- 200 g krupicového cukru
- 4 vajcia
- 200 g masla
- 200 g masti
- 1/2 citróna (kôru a citrónovú šťavu)
- 1 vrecúško vanilkového cukru
- 1 vrecúško kypriaceho prášku
- kyslú smotanu
- nahrubo pomleté orechy.
Postup
Krok 1
Preosiatu hladkú múku zmiešame s krupicovým cukrom, tromi vajcami, s maslom a masťou, citrónovou kôrou, citrónovou šťavou, vanilkovým cukrom a kypriacim práškom. Ak je cesto príliš husté, pridáme kyslú smotanu podľa potreby. Cesto dobre vypracujeme, zabalíme do fólie a necháme asi hodinu v chlade odstáť. Cesto (po častiach) rozvaľkáme na plát hrubý asi 3/4 cm a vykrajujeme z neho rôzne tvary. Tvary potrieme rozšľahaným vajcom a prilepíme naň nahrubo pomleté orechy (potretou časťou „namočíme“ do orechov) a ukladáme ich na plech. Upečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia.