Ragú z králika na spôsob flóra

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 králika, 200 g mrkvy, soľ, 150 g masla, 2 lyžice hladkej múky, 2 dl mlieka, muškátový kvet, 150 g konzervovaného hrášku, 3 žĺtky, 100 g tvrdého syra, citrón.

Postup

Krok 1

Očistený, umytý králik sa rozseká na menšie kusy. Spolu s očistenou a na hrubšie kusy nakrájanou mrkvou sa v mierne osolenej vode varí domäkka. Varený králik sa vykostí a nakrája na menšie rovnomerné kocky. Na štvrtine masla sa opraží múka, zaleje vlažným mliekom a dobre zamieša a nechá variť. Počas varenia sa občas zamieša, podľa potreby doleje vývarom z králika a precedí. Do hustejšej bešamelovej omáčky sa vloží nakrájané mäso, odkvapkaný hrášok, na kocky nakrájaná mrkva, zamiešajú sa žĺtky, dochutí sa soľou a muškátovým kvetom. Hotové ragú sa vloží do jednoporciových gratiniek vymastených časťou masla, posype strúhaným syrom, pokvapká roztopeným maslom a v rúre sa zapečie. Pri podávaní sa ozdobí osminkou citróna.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1096
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1097

Podobné recepty:
  • Aljašská treska s citrónovou omáčkou

    Aljašská treska s citrónovou omáčkou

  • Rizoto z husacej pečene

    Rizoto z husacej pečene

  • Stehno z medveďa s burgundskou omáčkou

    Stehno z medveďa s burgundskou omáčkou

kuk