Ragú z králika na spôsob flóra
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Predjedlá, chuťovky, nátierky , Nátierky z rýb , Zverina , Králik
Ingrediencie
- 1 králika, 200 g mrkvy, soľ, 150 g masla, 2 lyžice hladkej múky, 2 dl mlieka, muškátový kvet, 150 g konzervovaného hrášku, 3 žĺtky, 100 g tvrdého syra, citrón.
Postup
Krok 1
Očistený, umytý králik sa rozseká na menšie kusy. Spolu s očistenou a na hrubšie kusy nakrájanou mrkvou sa v mierne osolenej vode varí domäkka. Varený králik sa vykostí a nakrája na menšie rovnomerné kocky. Na štvrtine masla sa opraží múka, zaleje vlažným mliekom a dobre zamieša a nechá variť. Počas varenia sa občas zamieša, podľa potreby doleje vývarom z králika a precedí. Do hustejšej bešamelovej omáčky sa vloží nakrájané mäso, odkvapkaný hrášok, na kocky nakrájaná mrkva, zamiešajú sa žĺtky, dochutí sa soľou a muškátovým kvetom. Hotové ragú sa vloží do jednoporciových gratiniek vymastených časťou masla, posype strúhaným syrom, pokvapká roztopeným maslom a v rúre sa zapečie. Pri podávaní sa ozdobí osminkou citróna.