Kanelony (cannelloni) plnené zeleninou
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Predjedlá, chuťovky, nátierky , Predjedlá
Ingrediencie
- Na cesto: 180 g hladkej múky, 1 vajce. Na plnku: kúsok zeleru, 1 menšiu mrkvu, 2 ružičky karfiolu, 1 lyžicu mrazeného špenátu, 3 čerstvé šampiňóny, 1 malú cibuľu, 2 lyžice omáčky mornay, 2 lyžice strúhaného syra, 3 rajčiaky, soľ.
Postup
Krok 1
Z múky a vajec sa pripraví rezancové cesto, vyvaľká, nakrája na štvorce veľkosti asi 8 cm a uvarí v mierne osolenej vode. Uvarené cesto sa rozprestrie na obrúsok, potrie zeleninovou zmesou a zvinie. Zvinuté cesto sa vloží do maslom vymastenej gratinky (2 ks na porciu), poleje omáčkou mornay, obloží olúpanými rajčiakmi, posype strúhaným syrom, pokvapká maslom a zapečie v rozohriatej rúre. Príprava zmesi: Očistená, uvarená mrkva, zeler, karfiol a šampiňóny sa posekajú najemno, pridá sa rozmrazený špenát a spolu sa podusia na masle s cibuľou. Podusená zelenina sa zmieša s 50 g omáčky mornay a dochutí soľou.