Šampiňónový nákyp s pečeňovou omáčkou
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty Jaroslava Kobzu , Hydina , Vnútornosti
Ingrediencie
- 300 g šampiňónov, 3 vajcia, 15 g masla, 20 g polohrubej múky, 1,25 dl mlieka, bylinky, soľ, mleté čierne korenie, 200 g kuracej pečene, 1 veľkú cibuľu, 1 mrkvu, 2,5 dl šľahačkovej smotany, 0,5 l bujónu.
Postup
Krok 1
Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme na malé kúsky pokrájanú pečeň a premiešame. Krátko osmažíme, pridáme postrúhanú mrkvu, premiešame, zalejeme smotanou a povaríme asi 5 minút. Pridáme bujón, rozmixujeme ponorným mixérom a ešte krátko povaríme. Na druhej panvici dáme do horúceho oleja nadrobno pokrájanú cibuľu a pokrájané šampiňóny. Premiešame a dusíme, pokým sa voda zo šampiňónov neodparí. Pridáme vajcia maslo a ponorným mixérom začneme mixovať. Počas mixovania pridáme mlieko a múku. Šálky vytrieme maslom a do výšky dvoch tretín nalejeme napenenú hmotu. Do pekáča dáme horúcu vodu (na výšku dvoch centimetrov), poukladáme do nej šálky a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme asi 15 až 20 minút. Hotové koláčiky – nákyp vyklopíme na taniere a prelejeme pečeňovou omáčkou. Podávame s maslovými zemiakmi, alebo bielym pečivom.