Zeleninová polievka s vajciami
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Oddelená strava , Živčíšna a zeleninová skupina
Ingrediencie
- 1 stredne veká cibuľa, rastlinný olej, mletá červená paprika, 2 karotky, 1 petržlen, 1 mladý kaleráb, 50 g vylúpaného zeleného hrášku, 1 malá lyžička vegety, soľ, 4 vajca, nadrobno posekaná zelená pažítka.
Postup
Krok 1
Očistenú cibuľu posekáme nadrobno a speníme na rastlinnom oleji. Pridáme mletú červenú papriku, očistenú a na hrubom strúhadle postrúhanú koreňovú zeleninu (karotka, petržlen, kaleráb), vylúpaný zelený hrášok a krátko opražíme. Podlejeme vodou, dochutíme vegetou a podľa potreby soľou a dusíme asi 15 minút. Potom dolejeme vodu tak, aby polievka mala správnu hustotu, privedieme do varu a necháme uvariť do mäkka. Nakoniec do variacej sa polievky vlejeme rozšľahané vajcia. Premiešame a odstavíme. Pred podávaním dochutíme nadrobno posekanou zelenou pažítkou.