Baranie rebierko na cigánsky spôsob

2015-12-02

Popis

Baranie rebierko na cigánsky spôsob sa oplatí vyskúšať. Po jedle si určite aj oblížete prsty.

Ingrediencie

  • 800 g baranieho chrbta s kosťou
  • 1 lyžička soli
  • mleté čierne korenie
  • 1 dl oleja
  • 100 g čerstvých šampiňónov
  • 50 g šunky
  • 100 g údeného hovädzieho jazyka
  • 2 strúčik cesnaku
  • 1 lyžica rajčiakového pretlaku
  • 3 lyžica mäsovej šťavy - výpeku
  • petržlenovú vňať
  • 500 g rajčiakov
  • 50 g slaniny

Postup

Krok 1

Upravené, odležané baranie rebierka (obdobný postup úpravy ako pri rebierku s bearnskou omáčkou) sa opečú na rozohriatom tuku anglicky. Na tuku po pečení sa opražia na rezance nakrájané, očistené šampiňóny, pridá sa na rezance nakrájaná šunka, uvarený, olúpaný hovädzí jazyk, rajčiakový pretlak, nastrúhaný cesnak, ochutí sa soľou, korením a krátko podusí.

Krok 2

Podľa potreby sa pridá mäsová šťava. Osobitne na oleji sa opečú umyté, osušené rajčiaky. Rebierka sa kladú na horúci tanier, polejú zmesou a obložia pečenými rajčiakmi, navrchu sa ozdobia opečeným hrebienkom údenej slaniny.

Krok 3

Vhodné prílohy: rozlične upravené zemiaky, rozličné zeleninové šaláty.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1183
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1184

Podobné recepty:
  • Slovenská roštenka

    Slovenská roštenka

  • Bravčové karé s vermútom

    Bravčové karé s vermútom

  • Jahňacie rebierko na transylvánsky spôsob

    Jahňacie rebierko na transylvánsky spôsob

kuk