Baranie rebierko na cigánsky spôsob
2015-12-02- komentárov
- Kategórie: Baranie, jahňacie mäso , Dusené mäso
Popis
Baranie rebierko na cigánsky spôsob sa oplatí vyskúšať. Po jedle si určite aj oblížete prsty.
Ingrediencie
- 800 g baranieho chrbta s kosťou
- 1 lyžička soli
- mleté čierne korenie
- 1 dl oleja
- 100 g čerstvých šampiňónov
- 50 g šunky
- 100 g údeného hovädzieho jazyka
- 2 strúčik cesnaku
- 1 lyžica rajčiakového pretlaku
- 3 lyžica mäsovej šťavy - výpeku
- petržlenovú vňať
- 500 g rajčiakov
- 50 g slaniny
Postup
Krok 1
Upravené, odležané baranie rebierka (obdobný postup úpravy ako pri rebierku s bearnskou omáčkou) sa opečú na rozohriatom tuku anglicky. Na tuku po pečení sa opražia na rezance nakrájané, očistené šampiňóny, pridá sa na rezance nakrájaná šunka, uvarený, olúpaný hovädzí jazyk, rajčiakový pretlak, nastrúhaný cesnak, ochutí sa soľou, korením a krátko podusí.
Krok 2
Podľa potreby sa pridá mäsová šťava. Osobitne na oleji sa opečú umyté, osušené rajčiaky. Rebierka sa kladú na horúci tanier, polejú zmesou a obložia pečenými rajčiakmi, navrchu sa ozdobia opečeným hrebienkom údenej slaniny.
Krok 3
Vhodné prílohy: rozlične upravené zemiaky, rozličné zeleninové šaláty.