Králik na livornský spôsob
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Zverina , Králik
Ingrediencie
- 800 g králika, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, 0,5 dl oleja, 1 lyžicu masla, 50 g cibule, 4 strúčiky cesnaku, petržlenovú vňať, 2,5 dl rajčiakovej šťavy, 30 g sardelových rezov.
Postup
Krok 1
Z očisteného, umytého králika sa odsekne predná časť, rozsekne sa pozdĺž, zadná časť sa odblaní a nasekajú sa menšie kusy, asi 3 ks na porciu. Pripravené mäso sa osolí, okorení a opečie na oleji zo všetkých strán. Opečené mäso sa vyberie a vloží do kastróla. Do oleja po opekaní mäsa sa pridá nadrobno nakrájaná cibuľa, opraží dozlata, pred dopražením sa pridá nastrúhaný cesnak a nadrobno nakrájaná petržlenová vňať, krátko sa podusí, zaleje rajčiakovou šťavou. Do pripraveného základu sa vloží opečené mäso, vykostené a rozotreté sardelky a dusí sa domäkka. Počas dusenia sa mäso premieša. Mäkké mäso sa vyberie do kastróla. Šťava sa prepasíruje, podľa potreby dochutí soľou a krátko povarí. Hotovou šťavou sa zaleje mäso a spolu krátko dusí. Vhodné prílohy: opečené krajce sendviča, rozličné cestoviny.