Kurča na toskánsky spôsob

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1,2 kg kurča, 1 lyžičku soli, 0,5 dl oleja, 2 lyžice masla, polovicu cibule, 1 lyžičku hladkej múky, 3 dl hydinového vývaru, 1 lyžicu rajčiakového pretlaku, 0,5 dl bieleho vína, polovicu lyžičky cukru, 2 čerstvé šampiňóny, citrón, 5 vajec, petržlenovú vňať.

Postup

Krok 1

Očistené, vypitvané, umyté, osušené kurča sa rozsekne na polovicu, odsekne sa chrbtová kosť, rozdelí na štvrtky, narežú sa kĺby a mäso sa osolí. Pripravené kurča sa rýchlo opečie z obidvoch strán na oleji a vyberie. Na polovici masla sa opraží najemno nakrájaná cibuľa, zapráši múkou, zaleje vlažným vývarom a dobre sa rozmieša, pridá sa rajčiakový pretlak, víno, cukor a zavarí. Do základu sa vloží opečené kurča a pod pokrývkou za občasného miešania sa dusí domäkka. Mäkké mäso sa vyberie a uchová v teple. Do omáčky sa pridajú na zvyšku masla udusené, na tenké plátky nakrájané šampiňóny, podľa potreby sa dochutia soľou, citrónovou šťavou a krátko sa povaria. Do hotovej omáčky sa vložia porcie kurčaťa. Na oleji po opekaní kurčiat sa upečú vajcia. Pri podávaní sa porcia kurčaťa poleje omáčkou, navrch sa položí pečené vajce a posype najemno nasekanou petržlenovou vňaťou. Vhodné prílohy: rôzne upravená ryža, rôzne upravené cestoviny.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2399
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2400

Podobné recepty:
  • Kačica plnená jablkami

    Kačica plnená jablkami

  • Kurča na pivovej fľaši

    Kurča na pivovej fľaši

  • Cestoviny s hydinovými vnútornosťami

    Cestoviny s hydinovými vnútornosťami

kuk