Cibuľa plnená mäsom

2016-04-14
  • Počet porcií : 4
  • Čas prípravy : 30 min.
  • Čas varenia : 30 min.
  • Celkový čas : 60 min.

Popis

Chutná kombinácia najlepšie chutí so zemiakovou kašou, uhorkovým šalátom a bielym vínom.

Ingrediencie

  • 800 g cibule
  • 200 g pečeného alebo duseného mäsa (zo zvyškov)
  • 40 g masla
  • 100 g kyslej smotany
  • vývar z kostí
  • mleté čierne korenie
  • voda
  • soľ
  • 10 g masla (na vymastenie formy)
  • šálka nakladaných šampiňónov
  • 50 g cibule
  • 4 g hladkej múky
  • 2 lyžica rajčiakového pretlaku

Postup

Krok 1

Cibuľu ošúpeme a povaríme 6 - 8 minút v osolenej vode. Odrežeme z nich vŕšky a opatrne vyberieme dužinu do tvaru košíčka.

Krok 2

Mäso pomelieme, zmiešame s maslom, smotanou, dužinou z cibúľ, osolíme, okoreníme a naplníme cibule. Vložíme do ohňovzdornej nádoby vymastenej maslom alebo do zapekacej rajnice, podlejeme vývarom z kostí a prikryté pečieme asi 30 minút.

Krok 3

Plnku môžeme pripraviť aj z posekaných šampiňónov spenených na cibuľke spolu s múkou a rajčiakovým pretlakom. Mäso nie je nevyhnutné.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 751
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

752

Podobné recepty:
  • Zemiakové placky s kapustou

    Zemiakové placky s kapustou

  • Vianočný zemiakovo-zeleninový šalát bez vajec

    Vianočný zemiakovo-zeleninový šalát bez vajec

  • Cuketový nákyp

    Cuketový nákyp

kuk