Cibuľa plnená mäsom
2016-04-14- komentárov
- Kategórie: Zelenina a zemiaky s mäsom , Zelenina s mäsom
- Počet porcií : 4
- Čas prípravy : 30 min.
- Čas varenia : 30 min.
- Celkový čas : 60 min.
Popis
Chutná kombinácia najlepšie chutí so zemiakovou kašou, uhorkovým šalátom a bielym vínom.
Ingrediencie
- 800 g cibule
- 200 g pečeného alebo duseného mäsa (zo zvyškov)
- 40 g masla
- 100 g kyslej smotany
- vývar z kostí
- mleté čierne korenie
- voda
- soľ
- 10 g masla (na vymastenie formy)
- šálka nakladaných šampiňónov
- 50 g cibule
- 4 g hladkej múky
- 2 lyžica rajčiakového pretlaku
Postup
Krok 1
Cibuľu ošúpeme a povaríme 6 - 8 minút v osolenej vode. Odrežeme z nich vŕšky a opatrne vyberieme dužinu do tvaru košíčka.
Krok 2
Mäso pomelieme, zmiešame s maslom, smotanou, dužinou z cibúľ, osolíme, okoreníme a naplníme cibule. Vložíme do ohňovzdornej nádoby vymastenej maslom alebo do zapekacej rajnice, podlejeme vývarom z kostí a prikryté pečieme asi 30 minút.
Krok 3
Plnku môžeme pripraviť aj z posekaných šampiňónov spenených na cibuľke spolu s múkou a rajčiakovým pretlakom. Mäso nie je nevyhnutné.