Kelový prívarok

2015-09-29

Ingrediencie

  • 500 g hlávkového kelu, soľ, 200 g zemiakov, rasca, mleté čierne korenie, 20 g slnečnicového oleja, 30 g hladkej múky, 70 g cibule, mletá sladká paprika, majorán, 1 strúčik cesnaku, voda, soľ.

Postup

Krok 1

Umytý kel pokrájame na hrubšie rezance, zalejeme vriacou osolenou vodou a uvaríme takmer do mäkka. Po pár minútach varu pridáme zemiaky pokrájané na malé kocky, rascu, mleté čierne korenie. Na panvici s rozohriatým olejom pripravíme svetlú zápražku, pridáme do nej cibuľu pokrájanú nadrobno, mletú sladkú papriku, trochu popražíme, zalejeme trochou studenej vody a dobre rozmiešame. Všetko spolu dobre pomiešame, pridáme majorán a rozotretý cesnak. Nakoniec ochutíme. Podávame k mäsu. Môžeme ho pripravovať aj bez zemiakov.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2003
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2004

Podobné recepty:
  • Pirohy plnené bryndzou

    Pirohy plnené bryndzou

  • Zelená omáčka

    Zelená omáčka

  • Zámocké špagety (Miron)

    Zámocké špagety (Miron)

kuk