Kelový prívarok
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy , Prívarky, omáčky, prílohy , Teplé
Ingrediencie
- 500 g hlávkového kelu, soľ, 200 g zemiakov, rasca, mleté čierne korenie, 20 g slnečnicového oleja, 30 g hladkej múky, 70 g cibule, mletá sladká paprika, majorán, 1 strúčik cesnaku, voda, soľ.
Postup
Krok 1
Umytý kel pokrájame na hrubšie rezance, zalejeme vriacou osolenou vodou a uvaríme takmer do mäkka. Po pár minútach varu pridáme zemiaky pokrájané na malé kocky, rascu, mleté čierne korenie. Na panvici s rozohriatým olejom pripravíme svetlú zápražku, pridáme do nej cibuľu pokrájanú nadrobno, mletú sladkú papriku, trochu popražíme, zalejeme trochou studenej vody a dobre rozmiešame. Všetko spolu dobre pomiešame, pridáme majorán a rozotretý cesnak. Nakoniec ochutíme. Podávame k mäsu. Môžeme ho pripravovať aj bez zemiakov.