Zeleninový šalát s vajcom v želatíne

2015-09-29

Ingrediencie

  • 3 dl sterilizovanej pikantnej miešanej zeleniny, 90 g cibule, 200 g liptovskej alebo inej jemnej salámy, 4 vajcia uvarené natvrdo,1 kocka masoxu alebo vývar z mäsa, 25 g želatíny, 100 g majonézy alebo majolika, 2 dl vody.

Postup

Krok 1

Zeleninu, salámu a vajíčka pokrájame na drobné kocky, cibuľu najemno. V 1 dl vody rozpustíme kocku masoxu a povaríme. Vlažnú vodu s masoxom vlejeme do želatíny namočenej do 1 dl vody a nalejeme na pokrájanú zmes zeleniny, pridáme majonézu a premiešame. Vlejeme do formy na srnčí chrbát alebo do bábovkovej formy vypláchnutej vodou, prípadne do hrubostennej sklenenej nádoby a necháme v chladničke stuhnúť (asi 1 deň). Vyklopíme a pokrájame na plátky. Môžeme podávať samostatne ako hlavné jedlo s chlebom alebo k šunke, údenému mäsu a použiť na rozličné studené obložené misy. Tento pokrm možno pripraviť aj z čerstvej zeleniny.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 656
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

657

Podobné recepty:
  • Silvestrovský šošovicový šalát

    Silvestrovský šošovicový šalát

  • Šalát zo stopkového zeleru

    Šalát zo stopkového zeleru

  • Jemný zeleninový šalát so syrom a šunkou

    Jemný zeleninový šalát so syrom a šunkou

kuk