Diviak na víne
2016-04-29- komentárov
- Kategórie:
- Počet porcií : 6
- Čas prípravy : 30 min.
- Čas varenia : 60 min.
- Celkový čas : 90 min.
Popis
Pre milovníkov diviačieho mäsa je tu ďalší chutný recept. Pripravte si diviaka na víne a ako prílohu zvoľte napríklad knedľu.
Ingrediencie
- 800 g stehna z diviaka
- 4 dl červeného vína
- trochu citrónovej šťavy
- 1 ks väčšia cibuľa
- 2 strúčik cesnaku
- celé čierne korenie
- bobkový list
- 10 zrnko borievok
- 60 g údenej slaniny
- 1 lyžica rajčiakového pretlaku
- 1 dl brusnicového kompótu
Postup
Krok 1
Mäso umyjeme, vložíme do nádoby a zalejeme vínom a citrónovou šťavou. Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, rozotretý cesnak, čierne korenie, bobkový list a borievky. Takto pripravené necháme 2-3 dni odležať.
Krok 2
Slaninu pokrájame nadrobno, opražíme na pekáči, pridáme odkvapkané mäso a opečieme ho zo všetkých strán. Opečené mäso vyberieme na tanier, výpek poprášime múkou, pridáme rajčiakový pretlak, zalejeme marinádou, vložíme naspäť mäso a dusíme až do zmäknutia.
Krok 3
Šťavu pretlačíme a zmiešame s brusnicovým kompótom.
Krok 4
Podávame so žemľovou knedľou.