Jednoduchý majonézový zemiakový šalát s vajcami
2018-03-10- komentárov
- Kategórie: Prívarky, omáčky, prílohy , Studené
Popis
Šalát, ktorý podávame k mäsu alebo rybe. Majonézový zemiakový šalát necháme pred podávaním chvíľu odstáť.
Ingrediencie
- 1.5 kg zemiakov
- 1.5 lyžička soli
- štipka mletého bieleho korenia
- 1 lyžička práškového cukru
- 1 dl octu
- 1 dl vody
- 1 ks cibuľu
- 6 ks vajec
- 2.5 dl majonézy
Postup
Krok 1
Zemiaky uvarené v šupke očistíme, pokrájame na hranolčeky, osolíme, okoreníme a zmiešame s nadrobno nakrájanou cibuľou. Zalejeme nálevom z octu, vody a práškového cukru. Necháme odstáť (najlepšie niekoľko hodín v chladničke) aby nálev prenikol do zemiakov.
Krok 2
Pridáme natvrdo uvarené vajcia pokrájané na rovnakú veľkosť ako zemiaky a do celej zmesi vmiešame majonézu.