Šampiňóny so smotanou
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Pokrmy z húb , Prívarky, omáčky, prílohy , Teplé
Ingrediencie
- 1 kg šampiňónov, 80 g masla, 2 dl zeleninového vývaru, 2,5 dl smotany, 3 žĺtky, 2 cibule, petržlenovú vňať, soľ, mleté biele korenie.
Postup
Krok 1
Šampiňóny nakrájame na stredne veľké kúsky. Na masle osmažíme do zlata nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme huby a zalejeme vývarom. Varíme asi 15 minút. Žĺtky vyšľaháme so smotanou, ktorou zahustíme hubovú zmes. Na veľmi malom ohni varíme ešte 5 minút. Do hotovej omáčky pridáme nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať. Podávame s malými zemiakovými knedľami.