Šampiňóny so smotanou

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 kg šampiňónov, 80 g masla, 2 dl zeleninového vývaru, 2,5 dl smotany, 3 žĺtky, 2 cibule, petržlenovú vňať, soľ, mleté biele korenie.

Postup

Krok 1

Šampiňóny nakrájame na stredne veľké kúsky. Na masle osmažíme do zlata nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme huby a zalejeme vývarom. Varíme asi 15 minút. Žĺtky vyšľaháme so smotanou, ktorou zahustíme hubovú zmes. Na veľmi malom ohni varíme ešte 5 minút. Do hotovej omáčky pridáme nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať. Podávame s malými zemiakovými knedľami.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1654
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1655

Podobné recepty:
  • Švajčiarske palacinky

    Švajčiarske palacinky

  • Vegetariánska "zabíjačková" kaša

    Vegetariánska "zabíjačková" kaša

  • Ruže (fašiangové jedlo)

    Ruže (fašiangové jedlo)

kuk