Baklažány na sicílsky spôsob

2015-11-30

Popis

Baklažán na sicílsky spôsob plný voňavých ingrediencii. Podávame ho k mäsu alebo ako predjedlo.

Ingrediencie

  • 4 ks baklažány
  • 250 g cibule
  • 1 kg rajčín
  • 100 g zelených olív
  • 50 g kapár
  • 1 ks štipľavú papriku
  • 2 ks stebielka zelerovej vňate
  • 1 dl olivového oleja
  • 3 lyžica vínneho octu
  • soľ
  • 1 lyžica cukru
  • čerstvú alebo sušenú bazalku
  • 1 lyžica zeleninovej koreniacej zmesi

Postup

Krok 1

Baklažány pokrájame na menšie kocky, posolíme ich a necháme odstáť asi 30 minút. Na oleji, speníme pokrájanú cibuľu, pridáme ošúpané a pokrájané rajčiny aj so šťavou a spolu dusíme do zhustnutia.

Krok 2

Baklažány opláchneme teplou vodou, necháme ich odkvapkať, vysušiť a opečieme ich na oleji. Pridáme na kúsky pokrájaný zeler a všetko spolu krátko smažíme. Premiešame s uvarenými rajčinami a na miernom plameni spolu varíme asi 5 minút. Posypeme cukrom, pridáme ocot, nadrobno pokrájanú papriku, zeleninovú koreniacu zmes a premiešame. Vypneme plameň, pridáme bazalku a prikryté necháme chvíľu postáť.

Krok 3

Podávame ako prílohu k mäsu alebo ako predjedlo s hriankami.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2159
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2160

Podobné recepty:
  • Živi (indické jedlo)

    Živi (indické jedlo)

  • Tatarčane pirohy I

    Tatarčane pirohy I

  • Fánky II

    Fánky II

kuk