Baklažány na sicílsky spôsob
2015-11-30- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy
Popis
Baklažán na sicílsky spôsob plný voňavých ingrediencii. Podávame ho k mäsu alebo ako predjedlo.
Ingrediencie
- 4 ks baklažány
- 250 g cibule
- 1 kg rajčín
- 100 g zelených olív
- 50 g kapár
- 1 ks štipľavú papriku
- 2 ks stebielka zelerovej vňate
- 1 dl olivového oleja
- 3 lyžica vínneho octu
- soľ
- 1 lyžica cukru
- čerstvú alebo sušenú bazalku
- 1 lyžica zeleninovej koreniacej zmesi
Postup
Krok 1
Baklažány pokrájame na menšie kocky, posolíme ich a necháme odstáť asi 30 minút. Na oleji, speníme pokrájanú cibuľu, pridáme ošúpané a pokrájané rajčiny aj so šťavou a spolu dusíme do zhustnutia.
Krok 2
Baklažány opláchneme teplou vodou, necháme ich odkvapkať, vysušiť a opečieme ich na oleji. Pridáme na kúsky pokrájaný zeler a všetko spolu krátko smažíme. Premiešame s uvarenými rajčinami a na miernom plameni spolu varíme asi 5 minút. Posypeme cukrom, pridáme ocot, nadrobno pokrájanú papriku, zeleninovú koreniacu zmes a premiešame. Vypneme plameň, pridáme bazalku a prikryté necháme chvíľu postáť.
Krok 3
Podávame ako prílohu k mäsu alebo ako predjedlo s hriankami.