Rezne v zemiakovom ceste
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Vyprážané mäso
Ingrediencie
- 400 g bravčového mäsa na rezne, soľ, mleté čierne korenie, tuk na opekanie. Na zemiakové cesto: 500 g zemiakov, 1 vajce, 2 lyžice mlieka, 60 g hladkej múky, 1 strúčik cesnaku, majorán, mletú rascu, soľ.
Postup
Krok 1
Mäso pokrájame na rezne, naklepeme, osolíme, okoreníme a opečieme na tuku z oboch strán. Na panvici rozpálime masť, na nej vyformujeme placky zo zemiakového cesta, uložíme na ne rezne a zakryjeme ich tenkou vrstvou zemiakového cesta a pomaly opekáme z oboch strán do červena. Zemiakové cesto: surové zemiaky postrúhame, osolíme, pridáme vajce, mlieko, rozotretý cesnak, mletú rascu, múku a dôkladne premiešame. Podávame s hranolčekmi.