Losos v lístkovom ceste

2015-09-29

Ingrediencie

  • 500 g lístkového cesta, 800 g lososa, 3 mrkvy, 1 malý pór, šafran, maslo, citrón, soľ, 1 vajce, 150 g syra Lučina, mleté biele korenie, niekoľko listov špenátu, 2 dl rybieho vývaru, 1 dl bieleho vína, 2 dl sladkej smotany, kôpor.

Postup

Krok 1

Lístkové cesto rozvaľkáme na čo najväčší plát. Mrkvu a pór pokrájame na dlhé rezance a posolené ich udusíme na kúsku masla. Necháme vychladnúť. Vychladnutú zeleniny navrstvíme na plát lístkového cesta. Na spodnú polovicu cesta so zeleninou položíme celý kus vykosteného a kože zbaveného lososa. Pokvapkáme ho citrónom, posolíme, posypeme šafranom, mletým bielym korením. Lučinu pokrájame na hranolčeky, ktoré poukladáme za sebou po dĺžke lososa. Listami špenátu prikryjeme lososa so syrom. Okraje cesta potrieme vajcom a polovicu na ktorej je iba zelenina preložíme cez lososa. Okraje popritláčame prstami tak, aby sme vytvorili tvar ryby (bez hlavy), ktorú potrieme vajcom. Zo zbytkov cesta, ktoré spojíme a rozvaľkáme povykrajujeme kolieska z ktoré ukladáme na rybu v tvare šupín. ‘Chvost’ ryby ozdobným kolieskom ponarezujeme. Potrieme vajcom, posypeme sezamom a upečieme vo vyhriatej rúre. Rybí bujón zmiešame s vínom a privedieme do varu. Premiešame a varíme do zhustnutia. Ak omáčka bola málo hustá, zahustíme ju múkou rozmiešanou vo vode. Podávame s varenými zemiakmi. Na omáčku položíme kus lososa v lístkovom ceste.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1106
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1107

Podobné recepty:
  • Ustrice na spôsob favorit

    Ustrice na spôsob favorit

  • Kapor na paprike so smotanou

    Kapor na paprike so smotanou

  • Pstruh podľa Hemingwaya

    Pstruh podľa Hemingwaya

kuk