Vianočná kapustová polievka
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Polievky , Hnedé polievky
Ingrediencie
- 2 litre silného vývaru z údeného mäsa, 1/2 kg kyslej kapusty, sušené huby, 4 strúčiky cesnaku, 1 cibuľu, olej, 1 lyžicu hladkej múky, 1 lyžičku mletej červenej papriky, 200 g šampiňónov, 2 lyžice masla.
Postup
Krok 1
Z údeného mäsa pripravíme silný vývar. Do vývaru dáme kyslú kapustu, sušené huby, nadrobno pokrájaný cesnak. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme hladkú múku, pomiešame a chvíľu smažíme. Do zásmažky dáme mletú červenú papriku, premiešame a dáme do takmer dovarenej polievky. Na masle podusíme šampiňóny a vložíme do polievky. Povaríme. Môžeme pridať feferónku. Do polievky na tanieri dáme lyžicu smotany.