Rybia polievka s haluškami z ikier
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Polievky , Hnedé polievky
Ingrediencie
- Hlavu a kosti z kapra, 2 mrkvy, 2 petržleny, 1/2 menšieho zeleru, 1 lyžicu hladkej múky, maslo, 2 dl mlieka, smotanu, soľ. Halušky: 2 vajcia, 70 g masti, ikry z čerstvého kapra, soľ, petržlenovú vňať, 140 g hrubej krupice, koreniny na ryby.
Postup
Krok 1
Z hlavy a z kostí kapra pripravíme silný vývar. Zeleninu nakrájame na malé kocky a podusíme ju na masle. Zeleninu poprášime hladkou múkou, zalejeme precedeným vývarom, mliekom, ochutíme soľou, koreninami na ryby a chvíľu povaríme. Tesne pred odstavením polievku zjemníme niekoľkými lyžicami smotany. Masť rozpustíme, pridáme 2 vajcia, soľ, pokrájanú petržlenovú vňať a dobre rozmiešame. Pridáme hrubú krupicu a odblanené ikry. Premiešame a odložíme do chladničky asi na 30 minút. Malou lyžičkou z hmoty vykrajujeme malé halušky, ktoré vkladáme do vriacej, osolenej vody.