Chrenová omáčka II

2016-04-13
  • Počet porcií : 2
  • Čas prípravy : 5 min.
  • Čas varenia : 20 min.
  • Celkový čas : 25 min.

Popis

Omáčka ako stvorená ku hovädziemu mäsu s knedlou.

Ingrediencie

  • 70 g hladkej múky
  • 100 g masti
  • 1 dl vývaru
  • soľ
  • mletý muškátový orech
  • trochu cukru
  • 1 dl smotany
  • 100 g chrenu
  • citrónová šťava

Postup

Krok 1

Z masti a múky pripravíme zápražku, zalejeme ju chladným vývarom a za stáleho miešania varíme asi 15 minút. Osolíme, pridáme muškátový orech a trocha cukru, zalejeme smotanou a necháme prejsť varom. Nakoniec pridáme postrúhaný chren a citrónovú šťavu, ale už omáčku nevaríme.

Krok 2

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1966
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1967

Podobné recepty:
  • Cesnaková nátierka z tofu

    Cesnaková nátierka z tofu

  • Baklažány plnené hubami

    Baklažány plnené hubami

  • Ryžový posúch

    Ryžový posúch

kuk