Králik na korení
2016-06-06- komentárov
- Kategórie: Zverina , Králik
Ingrediencie
- 1 králika
- 100 g bravčového bôčika
- 300 g šampiňónov
- 100 g masla
- 4 lyžice hladkej múky
- 1 cibuľu
- 6 dl červeného vína
- ocot
- 2 dl červeného vínneho octu
- biely chlieb nakrájaný na kocky
- cukor
- celé biele korenie
- bobkový list
- soľ
- mleté biele korenie.
Postup
Krok 1
Králika rozdelíme na 8 porcii, zalejeme ich červeným vínom, octom a korením a necháme ich v chladničke marinovať niekoľko dní. Bravčový bôčik nakrájame na rezančeky, cibuľu na kocky a šampiňóny na plátky. Porcie králika osušíme, osolíme, okoreníme a opečieme na masle. Na výpeku osmažíme šampiňóny, cibuľu a bôčik. Marinádu precedíme, doplníme vodou na 3/4 litra a s maslom, ktoré nám zostalo povaríme. Králika dusíme pri podlievaní marinádou asi 1,5 hodiny. Šťavu zahustíme zásmažkou, pridáme mäso, cibuľu a šampiňóny a ešte krátko povaríme. Kocky chleba krátko opečieme na masle a posypeme nimi porcie králika.